Skitur til Myrdalsvatnet!

Årets fyrste skitur er unnagjort- den gjekk til Myrdalsvatnet 🙂 Eigentleg lurte Jorunn på om eg ville vera med til Ingahogg. Eg tykte det var ein sverande fyrste skitur, men kvifor ikkje? Men akkurat då eg hadde fått skia i bilen kom det kontramelding- ho hadde fått førerapport som gjekk på at det både var kaldt og knallhardt føre til Ingahogg i dag. Då heiv vi rundt på planane og tok sikte på Myrdalsvatnet istadenfor 🙂

Eg gjorde store auge då Jorunn opna døra si då eg kom for å henta ho – der stod ho så fresh i fargane, nysminka og atskillege kilo mindre enn sist eg såg ho!! Kva var dette for slag – kva skitur skulle ho på?? Eg har aldri sett ho sminka på tur før?? Og har ikkje ho feira jul med frotsing av det meste slik som oss andre??? Eg må fader meg ha belte på skibuksa for at knappen skal halda seg på plass….. Men ho skulle på same skitur som meg – påstod berre at ho skulle sjå bra ut til ho skulle på Bobla 😉 Ho ser jo alltid bra ut på Bobla uansett 🙂

img_3578

Riktig ein fargeklatt klar for årets fyrste skitur…

16010086_10155639138922538_765092546_o

….. i lag med denne grå musa… Ja, ja, eg hadde jo ei hua som viste igjen i terrenget i allefall. Men den er jo Jorunn si forteneste at eg har den og – den vann ho til meg i ein konkurranse hos House of Hygge 🙂 «Frøken Strøken» – ho stod ikkje rett opp då eg byrja å gå – og Jorunn tok seg heller ikke bryet med å informera meg om at eg såg ut til å bli høgare og høgare i hatten dess nærare Myrdalsvatnet vi kom…. 😉

Det var STRÅLANDE skiføre inn Myrdalen i dag! Puddersnø frå byrjinga til slutten 🙂 Det hadde gått folk før oss, så vi kunne gå innover i «oppkjørt» løype.

img_3579

Og for eit fantastisk ver! Heilt stille og sol 🙂 Når vi nærma oss vatnet forsvann sola, men det gjorde ingenting.

16107883_10155639139507538_79819718_o

Veldig nøgd med å vera på ski i 2017 🙂

img_3582

Tilbakeblikk på tilbakelagt løype – ser det ikkje fantastisk ut?

Jorunn gjekk på lilla smurning innover, medan eg gjekk på kortfeller. Det funka lika greit med begge deler. Etterkvart møtte vi skigåarar som var på veg tilbake til Klette, og alle var veldig nøgd med både ver og føre – berre blide folk å treffa 🙂

img_3583

Etterkvart fekk vi auga på Gygrastol som bada i sol idag 🙂

img_3584

Jorunn nærmar seg stølen, setra, sælet – eg veit igrunnen ikkje kva Rosendelingane kallar dette?

img_3586

img_3592

img_3589

img_3591

Eh, ja, vart litt fotografering her – men det var jo så fint! 🙂

Eg syntes vi klarte oss fint, eg, i dag. Det gjekk ikkje så raskt med oss, men vi går tross alt på turski og ikkje løypeski, så det er jo begrensa kor fort det kan gå. Men vi hadde det jo slett ikkje travelt heller 🙂

img_3593

img_3594

Nærmar oss vatnet no når vi kom inn i dette Winter Wonderlandet.

16010691_10155639139302538_20652774_o

Berre rundt svingen igjen no…

img_3595

….så var vi framme 🙂

Det var lika fint ved Myrdalsvatnet som alltid. Eg trur faktisk ikkje eg har vore her vintarstid før.

img_3598

img_3600

Obligatorisk oppstilling ved Myrdalsvatnet…

img_3606

….det var jo Jorunn som skulle ha bore «Frøken Strøken» hua i dag 🙂 Men det er vel tvilsomt om eg hadde passa til å bera hennar «Tinderveileder» hua 😉

img_3608

Fyrst gangen disse skia er ved Myrdalsvatnet – forhåpentlegvis ikkje den siste!

img_3609 Vi tok oss tid til litt sjokolade og solbærtoddy medan vi var her…

img_3612

img_3613

img_3615

Og så måtte det jo fotograferast og dokumenterast opp og ned i mente 😉

Pyseguri skulle tøffa seg litt å ta av fellene på returen. Det er jo ikkje så veldig bratte nedoverbakkar på denne turen, så eg håpa det skulle gå greit. Det var jo puddersnø, så Jorunn meinte eg uansett ikkje kom til å brekka nokon bein eller armar…..Eg tok ein Lothepus….

img_3616

…..og fekk Jorunn til å smørja skia mine 😉

16010168_10155639138857538_1126722722_o

Ser ho her ut som om ho er kvalifisert til å smørja ski, kanskje???

img_3617

Det vart veldig mørke bileter på tilbakevegen – ser ut som om det nærma seg kveld, men kl. var vel berre 14.30, eller noko slikt.

img_3618

Det var ikkje så raskt føre, så det gjekk heilt fint for Pyseguri å gå utan feller denne vegen. Det gjekk akkurat passe fort/seint i nedoverbakkane til at eg kunne øva meg på å bli pittelitt tøffare enn eg er 🙂 Dessutan gjekk det heilt greit å ploga unsett om det berre var skispor eller både ski- og traktorspor. Ja, det var rett og slett kjempekjekt å stå på ski på tilbakevegen 🙂

img_3621

Jorunn i solnedgang 🙂 (Ikkje fordi vi brukte så lang tid, men fordi sola går tidleg ned 😉 )

img_3623

Og her nærmar vi oss slutten på skituren for i dag 🙂

Vi var SÅ NØGD, når vi kom ned til bilen igjen! Nøgd med turen altså – ikkje for å sjå bilen 😉 Og tenkt, Jorunn slapp venta 10-15 minuttar på at eg skulle dukka opp – eg kom hakk i hel etter ho 🙂

Skitur til Myrdalsvatnet på ein slik dag som i dag kan eg så absolutt anbefala – heilt fantastisk flott! Det er eit godt stykke å gå inn, men det er ingen skikkelege bratte oppover/nedover bakkar, så turen bør gå greit for alle 🙂

PS! Eg har brukt litt «dine og mine» bileter i dette innlegget 🙂

2 Comments

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.