Ulriken 🌞🌞🌞

På fredag pakka eg pikkpakket mitt og sat meg på båten frå Sunde til Bergen etter jobb. Det er så lenge sidan eg har reist den vegen at eg treng ikkje eingong prøva å erindra kortid det skjedde sist…

Det vart ein fin båttur i strålande ver, og vel framme bar eg pikkpakket mitt vidare opp til togstasjonen. Der fann eg dei to damene eg skulle tilbringa helga med – to gamle vener frå au pair tida mi i Innsbruck😃

I hine hårde dagar hadde vi knapt fått koffertene innafor døra før vi hadde snudd og reist ut på by’n. No var vi nøgd med å benka oss rundt spisebordet til ho som bur i Bergen, eta god mat og drikke – medan vi såg i minnealbum 😃 Mykje lått og løye, og sjølv med bileteprov, var det enkelte ting vi nekta plent på at vi hadde vore med på 🤣

Tida gjekk gysla fort, men til slutt kom vi oss til sengs – vi hadde tross alt tenkt å gå opp på Ulriken på lørdag.

Etter ein god frukost dagen derpå, var vi klar for å ta ut på tur. Eller klar og klar…Vi får vel kalla ein spade ein spade – eg var ein smule redusert etter kvelden før. Eg skal ikke skriva så mykje anna enn at hvis den som skal miksa ein Aperol Spritz står på kjøkenet og ropar «Det var kun plass til Aperol og Prosecco i glaset» bør varsellampene koma på. Du bør i allefall ikkje ropa tilbake «Det går sikkert heilt fint!»

Men eg var jo hverken død eller sengeliggjande, så ut på tur bar det 😄

Opp dit skulle vi 😃

Usikker på kva det heiter der vi starta turen, men vi parkerte litt nedanfor Montana Vandreheim. Derifrå gjekk vi litt opp gata og kom inn på ein grusveg.

For dei som av ein eller anna grunn skulle få litt inspirasjon av dette innlegget 🤣
Sjå her ja, det heiter sikkert Montana her 😉 Alle vegar fører til Rom og deromkring – vår plan var å gå til Ulriken via Oppstemten 😃

Etappen på grusvegen gjekk greit – det var stort sett ein slak etappe med nokre korte, bratte oppoverbakker …

…..men så skulle vi over på Oppstemten – og det er trapper, med mange trappetrinn, veldig mange trappetrinn, veeeeeeeldig mange trappetrinn 🤣 1333, for å vera nøyaktig..

Det var berre å hiva seg i det!

Dette er sjølvsagt laga av sherpaer, og dei har gjort ein kjempejobb – det er SÅ flott laga til 😃Eg veit ikkje kor mange år dei har brukt, men det var merka 2016 ein plass og 2017 lenger oppe.

Til og med bekken har fått sherpa trapper 😃

Men vi skulle jo ikkje berre beundra trappene – vi skulle og gå dei opp. Eg trur ikkje eg hadde gått så mange av dei 1333 trappetrinna før eg syntes det var tungt 🤣 Dama frå Gjøvik med ein halvmeter kortare bein enn oss to andre, forsvann oppover som om ho aldri hadde gjort noko anna. Dama frå Bergen haldt nesten fylgje oppover. Eg kom pesande etter og såg med lengsel på Perle og Bruse når eg fekk dei i augesyn no og då 😉 Eg er forresten usikker på om dei nye gondolbane har desse gamle namna?

Det er tilrettelagt med mange små stopp der ein kan kvila og få igjen pusten – og setja seg ned å sjå på alle andre som slit seg oppover 😃 Dåke ser at det er bratt??

Det gjekk sakte, men sikkert oppover. Eg håpa det såg ut som om eg hadde ein stor, tung sekk på ryggen – i verkelegheita vog den sikkert knappe 1kg…

Det er rart kor sprek og spretten ein klarar å framstå så snart ein ser eit kamera….
Når ein er nesten oppe, kjem dette skiltet: Motstanden. Det kjem jo ALTFOR seint 🤣

Det var omtrent her, medan eg krøka meg oppover med tunga slepande langs trappetrinna og svetten skvatt rundt meg, att eg nett lyfta på eit augnelok og såg rett på ein uskedeling! Eg fekk meg ein liten pust i bakken der, og det er jo greit at nokon kan gå god for at eg faktisk har gått opp trappene til Ulriken 😉

No byrja jo den såkalla Motstanden, men den var jo lettast – få for her var det rekkverk ein kun dra seg oppetter 😃👍

Endeleg kom vi oss opp og kunne nyta utsikten over Bergen by…

Obligatorisk fjellfie..

Ein liten tur inn i kafeen for å handla litt niste, og der traff eg resten av familien frå Uskedalen 😃 Det var ei lukka at eg byrja turen så tidleg at eg kom opp før dei – slik at ikkje dei hadde måtta plukka meg med under armen sånn halvvegs nede i bakken 🤣🤣

Vi hadde bestemt at det vart for bratt for knea å gå nedatt trappene, og at vi heller skulle gå ein liten rundtur på sti nedatt.

Eg skal ikkje prøva meg på stadsnamn her, men her ser vi tilbake på Ulriken….
…og her er stien framover…

Damene fniste og lo når eg kom ut frå kafeen – dei hadde visstnok kjøpt ein hemmelegheit dei skulle dra fram når vi kom litt nedover fjellet. Snart kom vi jo nedover fjellet, og dei bestemte seg for at det var på tide å dra hemmelegheiten fram… Dei var SÅ nøgd med seg sjølv når dei drog fram ein pose Vikingsnacks – altså pølse laga av kval- og svinekjøt!! «Er dette hemmelegheiten??» «Dåke har kjøp pølse laga av kval og svin til ei som ikkje et sjømat og knapt noko kjøt??» No er det heldigvis ikkje noko religion eller miljøhensyn som ligg bak dette valget, så såleis var det heilt innafor å smaka. Og akkurat her oppe i tynn fjelluft (🤣) fekk eg det for meg at ein pølsebit fekk eg no prøva. Kroppen var jo allereie uggen etter kvelden før, så litt frå eller til gjorde vel ingenting🤣 Det smaka som ei vanleg fårepølsa (tok dåke han? Kval- og svinepølse smaka som fårepølse..), så sånn sett var det heilt ok, men det var nok med den eine biten for meg 😃 Eg sat meg heller ned og åt det veganske rundstykker eg hadde kjøpt. Det var veldig godt, og kan anbefalast 😃

Nesten nede på grusvegen att, kunne vi skua bort på Oppstemten 😃

Godt nøgd med turen, reiste vi tilbake til leiligheita og….

…kosa oss med litt engelsk konfekt, og pynta oss med kvar vår tiara som var med i kroningsposane vi hadde fått utdelt til frukost – medan vi såg på sirkuset…orsak…kroninga av kong Charles av England 😃
Kvelden avslutta vi, 3 stk. tiarapynta damer, på einmannsbalkongen i strålande sol m/litt bobler i glaset🌞🌞

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.