Nautabu og Ingahogg 🌞🌞🌞

Eg ber om orsak for at eg allereie har satt namn på den nye dagsturhytta ved Nautavatnet. Eg veit jo at det pågår ein namnekonkurranse – men vil ikkje denne, uansett namn, bli heitande Nautabu på folkemunne???

Nuvel, det vil no visa seg 😀 Ann Irene og eg fann ut vi måtte inspisera hytta i dag 😀 Dvs. av tre onder eg fekk velgja mellom (Melderskin, Reinanuten og Ingahogg), valgte eg turen eg trudde gjorde minst vondt og var fortast unnagjort🤣 Eg har jo ikkje gått ein skikkeleg fjelltur på ei stund…

Vi starta med å gå opp skogsvegen og stien til Fagnabotn. Sist vi gjekk her, visste vi ikkje betre enn at vi gjekk vidare same løya som skiløypa går om vintaren – altså over brua og på høgre sida av elva. Denne gangen visste, i allefall eg, at vi skulle ta stien på venstre sida 😀 Det var straks mykje betre – fint og lett og gå 😀

Snart fekk vi auga på hytta i horisonten 😀
Og så var vi framme 😀

Hytta skal ikkje opnast før i oktober, og det gjenstår enda ein del arbeid. Men dette blir bra – ikkje minst blir det kjekt å setja seg inn her på vintaren 😀

Kva trur du – blir ikkje dette bra? 😀👍

Men vi skulle jo ikkje stoppa her i dag, vi skulle vidare til…

… Ingahogg!

Sidan vi framleis ikkje kjenner til nokon sti til Ingahogg frå Nautavatnet…

…. vart valget, som sist, å gå rett opp fjellsida 😀

Dvs. ei av oss går rett opp, den andre surrar på kryss og tvers og att og fram (gjett kven? 😉)

På eit tidspunkt var HMS’en totalt fråverande, og vi valgte å gå på kvar vår sida av ein topp. Det er ikkje heilt å anbefala i dette terrenget – bratt, ur, stein, gras, fjell, hol…

Men då eg omsider hadde kava meg opp, stundom på alle fire, stod Ann Irene eit halvt fjell ovanfor meg og kauka at ho såg rett på varden 😀

Og jammen santen – går det an å ha betre stadsans??

Det sat nokre andre fjellgåarar her og lurte på om det var greit å gå ned der vi kom opp? For eingongsskuld var Ann Irene og eg samstemde og sa klart NEI til det😀 Eg er faktisk litt i tvil om eg vil anbefala nokon å gå opp der og (kjem sikkert til å gjera det igjen, kjenner eg oss rett)…

Ingahogg, eit forblåst fjell…
…. såpass at Ann Irene ikkje klarte halda augo opne 😉

Vi vart ikkje verande her lenge. Det bles for mykje og det er heller ingen fine plassar å sitja. Vi valgte heller å fylgja stien ned mot skitrekket eit stykke, før vi fann ein plass å ta pause.

Eg skreiv i byrjinga at eg hadde valget mellom tre onder i dag. Sanninga er at eg i dag hadde blitt med kor som helst for å få visa fram..

… den nye Solo Stoven min 🥰🥰
Ein liten «vedomn» 😀 Mykje koselegare enn å drassa på stormkjøken og gass i sekken 😀
Grønsaksuppe stod på menyen i dag 😀

Og når middagslufta spreidde seg i fjellet…

… dukka det raskt opp middagsgjester…
Litt betutta til å byrja med iom at dei hamna på feil fjellhylle…
… men dei var raske med å retta opp den feilen 😉

Mett og god, pakka vi saman sakene våres og fortsatte ferda ned mot skisenteret. Her er jo stien merka, og det er dette som er sommarvegen opp til Ingahogg.

Det er litt bratt og mykje stein på vegen ned, men eg syntes ikkje det var så ille som eg huskar det frå den eine turen eg har vore her tidlegare. Tvert i mot syntes, eg det gjekk leikande kjapt og lett..

.. å koma seg ned hit 😀

Herifrå er det berre å fylgja skitrekket ned, og så spasera ned til den nederste parkeringsplassen.

Vi var begge veldig nøgd med turen i dag. Ingahogg blir aldri noko favorittfjell for min del, men det er ein heilt grei tur. Og så gledar vi oss sjølvsagt til dagsturhytta blir ferdig og kan tas i bruk 😀👍

Det eg er aller mest spent på no er kor mange Solo Stove’ar vi kjem til å ha med på neste tur??? Ja, for, som forventa og planlagt, så vart Ann Irene ein smule misunneleg på denne 😉

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.