Påsketur til Skorpefjellet 🌞

Eg var i grunnen klar for å plukka fram sommarkleda, setja ut boblebadet, luka litt i hagen, kjenna grillukt frå bålpanna, men kva skjedde???

DETTE!!! Slik såg det ut når eg luffa meg utav senga i dag!

Eg velger meg april og kjøss meg bak liksom! Altså, eg er glad både i vinter og snø, men eg er så klar for sommar og nakne tær!!

Men her er det vist berre til å smørja seg med tolmod. Så medan vi venter, får dåke her eit innlegg frå den fine Påsketuren eg og kohorten min hadde til Skorpefjellet på Skjærtorsdag 🌞

Eg vart litt misunneleg på det fine Påskepannebåndet til Ann Irene – kvifor hadde ikkje eg kome på å laga meg eit slikt??
Tøff kar klar for tur – må berre koma oss over fjorden fyrst 🌞
Herr Vakle ser litt skrekkslagen ut, men det var tross alt fyrste gang på båttur 😉
Det vart litt styr med oss og fortøying av båten når vi ankom Skorpo, men det vart ei løysing med det til slutt…
… og eg var klar for å ta neste etappe på sykkel 😉

Eg reknar med spørsmåla kjem så: Påskesokkane har eg strikka sjølv, medan mor har strikka gensaren 🌞🌞

Det var skikkeleg vårstemning på Skorpo 🌞 Sauene kosa seg på bakken, det sprang allereie lam rundt omkring, og Per Ivar tok på seg oppgåva som gjeter. Eller funderte han på kva som ville eigna seg best som Påskelam på middagsbordet?

Turen til Skorpefjellet er ikkje spesielt hard. Det går jamt og trutt oppover til ein kjem opp til garden og sauene. Før gjekk det både høner og kyr her og, men no er det slutt på det. Før ein byrja på opp inni skogen…

…. får ein fin utsikt over fjorden mot Uskedalen 🌞
No gjenstår det å koma seg på toppen av Skorpo.

Turen vidare går i skog, litt oppover, litt bortover, faktisk litt nedover, og så oppover igjen…

.. til ein står på toppen og får utsikt over det meste. Her heim mot Uskedalen…
… andre vegen mot Ølvesida…
… og innover med Rosendal midt i mot 🌞

Det er flott på toppen av Skorpefjellet på denne tida. Myggen har ikkje tatt over fjellet enda, og ein slepp plukka flått når ein kjem heim 😀

Her rigga vi oss til og drog fram nistepakkane våres…
… Ann Irene drog til og med fram kvar sitt påskeegg til Marit og meg….
… og trur du ikkje ho hadde strikka påskepannebånd til oss?? 🌞🌞
Sjå kor flott!!
Marit sitt passa perfekt👌
…. men mitt er nok diverre både for breidt og for vidt til mitt lille hodet ☹️

Eg har vurdert om eg skal ta sjansen på å vaska det og tova det litt saman, men det vil vera synd om det skulle bli øydelagt. Eg har difor fått tillatelse til å spara det som ein ekslusiv gevinst til neste Fest og Basar 😀👍

Mannane kosa seg i Påskesola…
… medan damene la egg 😱…
… og Herr Vakle såg framleis lika forskremt ut 😉

Vi kosa oss både vel og lenge på Skorpefjellet. Det var så godt å sitja å kjenna på at sola varma og vera saman utan å tenkja for mykje på korona og sprit. Eg trur nesten ingen av oss hadde lyst å bryta opp og byrja på heimturen att.

Her må eg rett og slett avbryta meg sjølv, for i det eg skriv dette, ser det slik ut ute 😱😱 Det lavar ned med snø!!
Nei, la meg heller drøyma meg tilbake til Påsketuren, sol og smørblide fjes 😀 Ann Irene fekk i oppdrag å ta bilete av meg når eg kosa meg i sola – ser dette ut som meg??

Men omsider måtte vi byrja å tusla nedatt frå fjellet. Det gjekk heilt fint, bortsett frå at vi ei stund var redd vi hadde mista Ann Irene og Per Ivar ein stad. Ekteparet, som har vore på Skorpefjellet utallige ganger, stod på toppen av eit berg og ana brått ikkje korleis dei skulle koma seg ned?? Dvs. dei kom seg ned mange ganger, men aldri der dei skulle! Per Ivar skraut veldig av kaffien deira på turen, og no byrja vi lura på om dei kunne ha hatt noko ekstra oppi den? 😉 Akkurat då eg var på veg til å gå tilbake og guida dei ned, fann dei utav det – dermed vart den Påskelabyrinten og løyst 😉

Nede ved garden igjen fekk vi sjå desse kosa seg 😀 Var ikkje heilt stødig på beina enda dette lammet, så det kan ikkje ha vore mange timane gamalt 😀

På veg over fjorden kom det ein snap i frå naboen som sat i solveggen og kosa seg. Då var det berre til å setja i frå seg sekken heime, tusla over bøen og…

….avslutta ein fin dag med noko godt i glaset 😉

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.